SAKARYA / ARİFİYE - Arifiye Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Arifiye Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

NEVİYE MAHALLESİ ATATÜRK CADDESİ NO 258 ARİFİYE / SAKARYA
Vizyon
“Özel Çocukların Özel Okulu” olarak önce ilimizde, sonra bölgemizde, ülkemizde ve nihayet dünyada bilinen bir kurum olmak için “Özel Eğitim; Her Yerde, Her Fırsatta Eğitim” sloganıyla sosyal bütünleşmeyi sağlayan bir eğitim modeli olmaktır. Arifiye Özel Eğitim Uygulama Okulu; çocuğu merkez alan, çağdaş, eşitlikçi, şeffaf temellere dayanan bölgenin ideal okulu olmak anlayışı içindedir.
Misyon
Eğitim bir ülkenin en değerli ve en önemli gelişme kaynağıdır. Her çocuk birbirinden farklı ve özeldir ve her çocuk bir değerdir. Bizim geleceğimizdir. Bu değerlere sahip çıkmak ve onu olabileceği en üst seviyeye çıkarmak görevimizdir. Bu amaçla, eğitsel ve sosyal gelişimlerini tür ve düzeylerine göre uygun programlarla destekleyerek, eğitsel performanslarının; özel eğitim süreçleri için gerekli olan yöntem, araç ve gereçleri kullanarak, özel eğitim hizmetine gereksinim duyan bireylere ve ailelerine ulaşabilen, toplumsal yaşama bağımsız olarak uyum sağlayabilmesi, yapabileceklerinin en iyisini yapması, yaşadıklarının ve hissettiklerinin her alanda toplum tarafından kabullenilmesi, yüreklerindeki sesin duyurulması, bilgi, saygı, sevgi ve hoşgörü ile beslenen toplumsal bir bilincin oluşması için varız. Arifiye Özel Eğitim Uygulama Okulu; bireysel farklılıkları ve özel gereksinimlerinden dolayı mevcut eğitim öğretim ortamlarından yararlanamayan 66 ay sonrası özel gereksinimli bireylere, özelliklerine uygun ortamlarda, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri uygulanarak, en üst seviyede hizmet vermek, öncelikle bireye kendi kendine yetecek beceriler kazandırmak, ailelerin içinde bulundukları durumun güçlükleri ile baş edebilmesi için yardımcı olmak, otistik birey ve ailelerini her türlü haklardan haberdar etmek, düzenlenen seminerlerle çalışanların da bilgilerini yenilemek gibi misyonlar yüklenmiştir.
09.00-14.00
İlçe toplu taşıma araçları okul binası önünden geçmektedir.
İlçe merkezi
İlçe merkezine 2 km il merkezine 12 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Hippoterapi, Çoklu Etkileşim terapisi,Oyun terapisi